Сredința ne unește în fața icoanelor

DSC_0114

Recent, în comuna Mahala, raionul noua Suliţă, a avut loc un eveniment deosebit de important în viaţa creştinilor ortodocşi.

La Biserica Pogorârea Sfântului Duh din acest sat, tineri şi persoane mai în vârstă, oameni de bună credinţă, oaspeţi din alte localităţi au venit să participe la slujba divină, oficiată de către Înalt Preasfinţitul Meletie, Arhiepiscop de Cernăuți și Bucovina, împreună cu Mitropolitul Vladimir, Arhiepiscop de Poceaev, care a sosit cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, aceasta fiind înconjurată de raze aurite şi împodobită cu pietre preţioase. Se spune că ea aduce iluminare şi vindecare. Icoana provenită din Constantinopol a fost pictată în stil bizantin pe lemn de tei și datează din secolele X-XII. În anul 1559 este dăruită de către mitropolitul grec Neofit moşieresei Ana Erofeevna Goiskaia. Peste aproape 30 de ani, icoana începu să răspândească o lumină nepământească şi îi redă într-un chip minunat vederea fratelui Anei. În semn de mulţumire şi evlavie, aceasta o duse, cu steaguri, cântări şi mult popor la Mănăstirea Poceaev şi o dărui părinţilor pentru păstrare veşnică. Minunile săvârşite ştiute şi neştiute de Maica Domnului prin această icoană sunt nenumărate: izbăviri de năvălirea altor neamuri, tămăduiri de boli ale sufletului şi ale trupului, naşteri de prunci, izbăviri de necazuri şi strâmtorări. De aceea și duminică, biserica a fost arhiplină, toţi credincioşii, unii sosiți chiar de peste hotare, au venit la ea să se roage şi să se închine.

Cei prezenţi la slujba divină oficiată de un numeros sobor de preoți l-au felicitat pe părintele Gheorghe Moroz, parohul Bisericii Pogorârea Sfântului Duh, protopopul raionului Noua Suliță, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de slujire în sfânta biserică şi a celor 65 de ani de la naştere, dorindu-i o viață lungă și frumoasă, oameni sinceri și buni la suflet în jur și cât mai multe motive de bucurie. Bunul Dumnezeu să Vă dea putere să răspândiți în continuare cuvântul, lumina și darul Evangheliei, de care avem atâta nevoie, și, mai presus de toate, să ne oferiți binecuvântarea, iertarea și dragostea pentru noi toți și pentru toate. La mulți și sănătoşi ani, Părinte!

Cristina Gostiuc

Foto: Vladimir Acatrini

Lasă un răspuns