11 state membre NATO au cerut autorităților ungare să renunțe la blocarea integrării în structurile euroatlantice a Ucrainei

630_360_1480070844-2024

11 din 29 de state membre NATO și-au exprimat dezacordul cu acțiunile Ungariei legate de blocarea inițiativelor Ucrainei de integrare în structurile euroatlantice, din cauza controversatei legi a învățământului. Această poziție a fost expusă într-o scrisoare comună a 11 state, afirmă publicația maghiară Magyar Nemzet, cu referire la surse neoficiale, transmite Evropeiska Pravda.

În textul scrisorii se spune clar că conflictul între Ungaria și Ucraina nu trebuie să fie ridicat la nivel de NATO. În afară de aceasta, părțile semnatare au declarat că nu percep care ar fi problema și nu o consideră atât de complicată, încât să pună în pericol interesele strategice ale Alianței.

Reamintim că recent Péter Szijjártó, ministrul ungar pentru afaceri externe şi relaţii economice internaţionale, a declarat că Ungaria „nu va sacrifica comunitatea maghiară din regiunea Transcarpatia pe altarul politicii mondiale”.

Lasă un răspuns