7 09 2022 F 1

Cartea – înțelepciunea unui popor

La 6 septembrie a fost  marcată  Ziua cititului cărților. Deși cartea rămâne poate cumva în umbră, acuma în secolul acesta al tehnologiei moderne, totuși lectura, dragostea de carte, trebuie să rămână o prioritate mai ales pentru elevi, studenți, profesori, bibliotecari, dar și pentru celelalte categorii de specialiști.

E de datoria noastră, a pedagogilor, să educăm la tânăra generație dragostea de carte, de citit, de frumos.

Elevii Liceului din Cupca, atât clasa absolventă, cât și toți ceilalți, sunt îndrumați de bunii lor dascăli să citească, să iubească cărțile, să le păstreze…

Cartea, revistele, ziarele sunt lucrurile prioritare ale membrilor cenaclului literar „Lămâița”, care activează de mai mulți ani la liceul nostru.

În imaginile respective îi vedeți pe elevii clasei absolvente a liceului nostru, care sunt și membrii comitetului școlăresc, împreună cu diriginta lor de clasă, doamna Valentina Țâțâu, profesoara de limba și literatura ucraineană la o oră de literatură ucraineană. Cealaltă imagine îi reprezintă pe elevii clasei a 7-ea a liceului nostru la o oră de literatură română, susținută de profesoara de limba și literatura maternă, doamna Lucica Dușceac.

Câțiva dintre membrii cenaclului literar „Lămâița” citesc cu plăcere și revistele „Prichindeii” și „Recreația mare”, analizând cele citite împreună cu doamna profesoară de literatura română, doamna Lucica Dușceac și subsemnata, conducătoarea acestui cenaclu.

Le dorim tuturor elevilor noștri, cât și semenilor lor, succese în noul an de învățământ, cât și să păstreze în inimi și suflete dragostea de citit, de carte, de cunoștințe, de totul ce e bun și frumos.

7 09 2022 F 2

7 09 2022 F 3

Eleonora SCHIPOR,

profesoară, conducătoarea cenaclului literar „Lămâița”

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий