15 10 2022 Ф 1

Când o rachetă rusă i-a lovit casa, adolescentul a fost grav rănit. Drept urmare, Vlad și-a pierdut capacitatea de a merge și de a mânca singur.  Totuși, medicii ucraineni au reușit să-i salveze viața, iar acum Vlad  își va continua tratamentul în străinătate, comunică Prima Asociație Medicală din Lviv.

Medicii au povestit că Vlad a fost rănit în timpul unui atac cu rachetă al trupelor ruse asupra cartierelor locative din regiunea Donețk. Băiatul stătea în cameră și desena când tavanul s-a prăbușit peste el: o rachetă rusească a lovit casa în care se afla adolescentul.

„Vlad și mama lui, Iulia, sunt din Lyman. Odată cu începutul invaziei la scară largă, s-au mutat la bunica lor din satul Zarecine, regiunea Donețk. La 8 octombrie, o rachetă a nimerit în casa lor. În momentul exploziei, în cameră era doar băiatul. Mama lui Iulia lucra în grădină și nu a fost rănită. „Militarii ucraineni au scos copilul de sub moloz și l-au dus imediat la spitalul din orașul Ozerne. Apoi la Kramatorsk și Dnipro. Și toate acestea într-o singură zi”, relatează medicii.

Ca urmare a rănilor primite, copilul nu poate merge sau mânca independent.

„Băiatul a fost supus și unui tratament chirurgical al rănilor de pe coloana vertebrală, unde mai rămăsese  nişte schije”, se arată în raportul medical.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий