SUA, Franţa şi Marea Britanie resping orice motiv de escaladare de către Rusia a războiului în Ucraina

24 10 2022 F 4

Miniștrii de Externe ai Statelor Unite, Franței și Marii Britanii au făcut o declarație comună în care condamnă falsele tentative ale Rusiei de a acuza Ucraina că este gata să folosească o „bombă murdară” pe propriul său teritoriu și reafirmă sprijinul neclintit al Ucrainei.

Textul declarației comune a fost publicat în noaptea spre luni pe site-ul oficial al Departamentului de Stat al SUA, transmite Ukrinform.

„Noi, miniștrii de Externe ai Franței, Regatului Unit și Statelor Unite, reiterăm sprijinul nostru neclintit pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei pe fundalul actualei agresiunii ruse. Rămânem hotărâți să sprijinim eforturile Ucrainei de a-și apăra teritoriul atâta timp cât este nevoie”, se arată în document. Totodată, se menţionează că șefii ministerelor apărării din aceste trei țări occidentale au discutat anterior cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, la cererea acestuia.

În declarația, de asemenea, se subliniază că toate cele trei țări și-au exprimat o poziție unică, și anume că „resping acuzațiile false ale Rusiei despre aceea că Ucraina se pregătește să folosească o „bombă murdară” pe propriul teritoriu”. În plus, țările occidentale au avertizat Federația Rusă că vor demasca orice încercare a Kremlinului de a folosi aceste acuzații ca pretext pentru escaladare. „De asemenea, respingem orice motiv pentru escaladare din partea Federației Ruse”, se accentuează în declarație.

După cum a comunicat Ukrinform, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a discutat duminică narațiunile false ale Rusiei despre „bomba murdară”, precum și furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană către Ucraina cu șeful Departamentului de Stat al SUA, Anthony Blinken.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий