119 parlamentari milionari au primit compensații pentru locuințe

39_main

119 parlamentari ucraineni au indicat în declarațiile de avere venituri de peste  un million de grivne, au beneficiat și de compensația pentru închirierea spațiului locativ în capitală.

Despre aceasta anunță Comitetul alegătorilor din Ucraina, făcând referire la rezultatele proiectului „La propriu”. Cel mai bogat deputat este Vadym Nesterenko (Blocul Petro Poroșenko) care a declarat 206 milioane de grivne.  Pe locul doi se află Oleksandr Vilkul (Blocul de Opoziție) cu 190 de milioane grivne, iar pe locul trei – Evhen Gheller (Renașterea), care a declarat 165 milioane grivne.

Curios e faptul că unii deputați putred de bogați au declarat că au locuințe în Kiev sau în apropierea capitalei, dar în același timp nu au renunțat la banii pentru locuințe. Pentru compensarea cheltuielilor legate de asigurarea cu spațiu locativ din buget se cheltuiesc anual 167 mii de grivne pentru un singur deputat.

De asemenea și unii parlamentari care reprezintă regiunea Cernăuți nu s-au sinchisit să ia aceste des păgubiri. Printre aceștia se nu mără Maksim Burbak, Mykola Fedoruk, Myhailo Gavriliuk, Bogdan Onufrik, Ivan Rybak, Vladislav Severiukov și Grigore Timiș

Lasă un răspuns