Zodiac

ZIUA DE NAŞTERE 6 MAI. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

6 mai – ziua fanteziei materializate

Puncte forte: senzual, creativ, cinstit, echilibrat.

Puncte slabe: instabil, emoţional, suferind, indulgent.

Norocoșii acestei cifre a destinului sunt învăluiți cu un farmec extraordinar pe tot parcursul vieții. Sunt persoane cu o mare creativitate şi buni pedagogi – Secretul numerelor.

Aceşti nativi au nevoie de o viaţă de familie liniştită şi se simt dezechilibraţi atunci când nu o dețin. Cei născuţi pe 6 mai cunosc modalitatea în care fantezia, imaginaţia şi inconştienţa funcţionează. Această înţelegere se manifestă în general în unul din următoarele moduri: în a fi compătimitor, chiar emfatic cu ceilalţi sau prin întruchiparea fanteziilor celorlalţi. Profesorii, consilierii şi părinţii sunt experţi în ghidarea oamenilor prin perioade dificile ale vieţii lor. Ei îi ajută pe aceştia să-şi înţeleagă motivaţiile.

Ei sunt înzestraţi cu o imaginaţie bogată, însă aceasta trebuie folosită cu multă înţelepciune. Dacă persoanele născute pe 6 mai folosesc acest dar în mod imoral sau fără a avea un scop anume, ei pot ajunge să manipuleze vieţile celorlalţi în beneficiul lor propriu sau să abordeze o carieră sau un mariaj ce nu are sorţi de izbândă. Nativii zilei de 6 mai cei mai de succes sunt cei ce-şi recunosc limitele şi sunt capabili să trateze atât obiectivele proprii, cât şi pe cele ale celorlalţi în mod obiectiv şi etic.

Adesea, nativii zilei de 6 mai trec printr-o copilărie traumatizantă sau dificilă. Ei reuşesc să depăşească aceste momente grele cu mare curaj şi tenacitate. Aceste dificultăţi pot duce la o introspecţie în viaţa celorlalţi ce au beneficiat de o copilărie mult mai normală sau cu mai puţine puncte sensibile din acest punct de vedere. Însă acest lucru nu este ceva obligatoriu. Dacă cei născuţi astăzi îşi utilizează astfel intuiţia în mod empatic şi făcând uz de comparaţie, ei se vor dovedi a fi indivizi valoroşi pentru societate. Sunt multe cazuri în care cei născuţi pe 6 mai sunt de un real folos celorlalţi. În acelaşi timp, ei rămân victime ale propriei suferinţe, pe care de obicei o pot ascunde de cei din jurul lor.

Deoarece sunt atât de sensibili, cei născuţi astăzi sunt în mod special predispuşi la instabilitate sentimentală, cât şi la disconfort şi durere fizică. Efortul permanent prin care ei depăşesc anumite obstacole este o constantă în vieţile majorităţii nativilor zilei de 6 mai. Din dorinţa de a-şi controla destinele, ei pot deveni nejustificat de vicioşi. Ei structurează fiecare moment din viaţa lor ca şi cum le-ar fi teamă că dacă nu vor face acest lucru, vor scăpa lucrurile de sub control într-un fel sau altul. Astfel, un stil de viaţă asemănător din punct de vedere al eficienţei şi rezonabilităţii poate ascunde un vulcan de sentimente fierbinţi de care cei născuţi pe 6 mai nu sunt întotdeauna conştienţi.

Pe de altă parte, nativii zilei de 6 mai sunt foarte înţelegători atunci când ceilalţi par iraţionali. În acest sens ei posedă un al şaselea simţ. Te poţi baza pe ei în situaţii dificile din punct de vedere emoţional datorită curajului şi înţelepciunii de care dau dovadă. Adesea, ei vor lua apărarea subordonatului sau victimei şi asta pentru că înţeleg foarte bine psihicul acestor persoane. Uneori, persoanele atractive născute astăzi trebuie să se păzească de cei pe care încearcă să îi ajute, deoarece aceştia ajung să se îndrăgostească sau să le idolatrizeze. Cu toate că o astfel de atenţie poate fi mulţumitoare pentru ego-ul lor, procesul de autorealizare al nativilor zilei de 6 mai este astfel încetinit destul de mult.

SFATURI: Controlează-ţi sentimentele. Aşteaptă să ţi se ceară ajutorul. Nu-ţi fie frică să ceri şi tu ajutorul altora. Pune-ţi lucrurile la punct în propria-ţi casă. Foloseşte-ţi percepţiile cu înţelepciune. Fii sensibil şi la sentimentele celorlalţi.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий