Scandalul ucraineano-polonez ia amploare

șeremet

Ministerul de Externe al Ucrainei a convocat ambasadorul Poloniei pentru explicații, după interdicția de intrare în Polonia pentru Șeremet

La 18 noiembrie, după ce primului ucrainean inclus în  ”lista neagră” , Sviatoslav Șeremet, nu i sa permis să intre în Polonia, Ministerul Afacerilor Externe la convocat pentru explicații  pe ambasadorul polonez în Ucraina, Jan Peklo . Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mariana Beța, pe Twitter. Șeremet deține funcția de secretar al  Comisiei interdepartamentale de stat pentru comemorarea participanților la operațiunea antiteroristă, victimele războiului și represiunile politice.

„Îl convocăm de urgență pe ambasadorul polonez în Ucraina în legătură cu interducția de intrare  în Polonia a secretarului Comisiei interdepartamentale de stat, Sviatoslav Șeremet”, a scris Beța.

La Punctul  Internațional de Trecere a Frontierei Șeghini, Sviatoslav Șeremet, a fost informat că are interdicție de intrare pe timp de un an în Polonia și în zona Schengen.

Reamintim, în Polonia  a început să funcționeze  interdicția de intrare pentru oficialii ucraineni care au atitudini antipoloneze .

Lasă un răspuns