26 de comunități teritoriale unite au fost formate în regiunea Cernăuți

img_5006-1-e1506497649612

La momentul de față în Bucovina au fost formate 26 de comunități teritoriale unite. Potrivit Serviciul de Presă al Administrației Regionale de stat Cernăuți în cadrul entităților teritoriale locuiesc peste 265 mii de locuitori, inclusiv 195 mii în zonele rurale.

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk, a declarat că reforma administrativ-teritorială, inițiată de președintele Ucrainei Petro Poroșenko, va permite comunităților locale să se bucure de împuterniciri mai mari, dar şi o oarecare independentă financiară. Reparația drumurilor, instituțiilor de educație și de îngrijire medicală, precum și crearea centrelor de furnizare a serviciilor administrative, sunt doar câteva schimbări care sunt percepute pozitiv de populație.

„Astăzi, cetățenii vor alege ei înșiși care va fi strategia de dezvoltare și de care proiecte investiționale are nevoie propria comunitate teritorială. Anul trecut în regiune au fost formate 10 comunități noi. În ianuarie 2018 ARS Cernăuți a lansat un apel la CEC privind stabilirea datei noilor alegeri încă în două comunități teritoriale”, a conchis Fișciuk.

Reamintim că în anul 2017 pentru dezvoltarea infrastructurii CTU din Bugetul de Stat au fost alocate 61,9 milioane grivne.

Lasă un răspuns