Un grup de elevi români din raionul Noua Suliță, au petrecut un sejur la Bacău

FB_IMG_1566846392857

În perioada 19 – 25 august 2019 un grup de 20 de elevi însoțiți de 3 cadre didactice din Școlile Medii cu predare în limba română din Mahala, Vancicăuți și Berestea, raionul Noua Suliță, au beneficiat de un sejur în Centrul de agrement Valea Budului din județul Bacău, România.

Grupul a fost primit și însoțit pe tot parcursul desfașurării taberei de către domnul profesor doctor Pavel Șova.

Elevii au participat la activități cultural-artistice și au deprins o parte din datinile și obiceiurile reprezentative pentru zona Bacăului — Inima Moldovei.

Tinerii au vizitat o serie de obiective turistice din județul Bacău, printre care orașele Târgu-Ocna și renumita Salina Trotuș, Slănic Moldova cu izvoarele sale minerale, din județul Neamț: orașul Piatra Neamț, mânăstirea Bistrița, Lacul Izvorul Muntelui, Cheile Bicazului, din județul Harghita, Lacul Roșu.

La 23 august 2019 oaspeții au fost primiți în Sala Mare de ședințe a Consiliului Județean Bacău. La întâlnire au participat președintele Sorin Brașoveanu și vicepreședintele Adrian Popescu. Temele abordate în cadrul discuțiilor au fost, printre altele, găsirea de soluții și proiecte care să contribuie la păstrarea identității naționale și promovarea spiritualității și tradițiilor românești. În vederea îmbunătățirii condițiilor de viață și de educație a celor aflați pe alte meleaguri, o soluție ar putea consta în identificarea, de ambele părți, a unor programe de colaborare între școlile și autoritățile din cele două regiuni.

Întâlnirea de la Consiliul Județean Bacău s-a încheiat cu câteva momente artistice susținute de copiii.

Mat târziu elevii și pedagogii au întreprins excursie prin municipiul Bacău, vizitând: complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, Casa memorială Bacovia și Parcul Cancicov.

Vizita a făcut parte din seria de acțiuni desfășurate în cadrul Proiectului „Acasă la noi” al Despărțământului ASTRA „Vasile Alecsandri” din Bacău. Proiectul a fost finanțat de către Consiliul Județean Bacău, în baza Legii nr. 350/2005 privind finanțările nerambursabile.

Добавить комментарий