Zelenski cere compensații mai mari pentru familiile celor decedați în catastrofa din Iran

Screenshot_1

 

Președintele Ucrainei a vorbit la televizor despre prețul oferit de Iran pentru familiile celor uciși în accidentul aviatic de la începutul lunii ianuarie.

„Autorităţile nu sunt mulţumite cu valoarea compensaţiilor pe care le-a oferit Iranul, în urma doborârii avionului de către armata Gardienii Revoluției. Ucraina va căuta să obţină creşterea sumelor”, a declarat duminică seară preşedintele Volodimir Zelenski.

„În ceea ce priveşte partea iraniană, ei ne-au oferit imediat 80.000 de dolari pentru fiecare familie. Este prea puţin. Vom insista pentru o sumă mai mare”, a declarat Zelenski la postul TV 1+1.

Avionul a fost lovit de o rachetă la 8 ianuarie, la scurt timp după ce decolase de pe aeroportul din Teheran cu destinaţia Kiev. Iranul a recunoscut că forţele sale au doborât din greşeală avionul aparţinând companiei „Ukraine International Airlines”, după ce iniţial a negat că ar fi avut vreun rol în prăbuşire. Toţi cei 176 de oameni aflaţi la bord, printre care 11 ucraineni, au fost ucişi.

Zelenski a mai declarat că Ucraina încă aşteaptă ca Iranul să predea ţării sale cutiile negre ale avionului.

Добавить комментарий