Ministerul ucrainean de Externe solicită comunității internaționale să condamne escaladarea conflictului  în Donbass

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a solicitat comunității internaționale să condamne escaladarea conflictului în estul Ucrainei, după atacurile din dimineața zilei de marți, 18 februarie, ale grupărilor ilegale proruse împotriva pozițiilor militarilor ucraineni, scrie pe Twitter purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Kateryna Zelenko, notează Libertatea Cuvântului.

„Suntem foarte îngrijorați de escaladarea situației din Donbas, după ultimul atac rusesc. Folosirea armelor interzise a dus la un nou val de victime. Aceasta este cea mai recentă încălcare a acordurilor încheiate la summitul Normandia. Solicităm comunității internaționale să condamne această escaladare», a scris Kateryna Zelenko.

De menționat că grupările armate ilegale pro – ruse din Donbas au atacat în dimineața zilei de 18 februarie pozițiile militarilor ucraineni în apropierea localităților Novotoșkovskoe, Orehovo, Krymske, Hutir Vilnyi.

Atacurile s-au soldat cu sunt pierderi de vieți umane  în rândul apărătorilor ucraineni”, se menționează în anunțul  postat pe Facebook de conducerea Operațiunii Forțelor Unite. Se menționează că inamicul folosește arme interzise prin Acordurile de la Minsk.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий