86 la sută dintre ucraineni au apreciat negativ încercările guvernului de a dezrădăcina corupția

news3_big

La 16 noiembrie 2016, Transparency Internaţional a lansat Barometrul Global al Corupţiei pentru Europa şi Asia Centrală Cercetarea se axează pe rezultatele sondajelor efectuate în 42 de ţări din regiune, în care au fost intervievate circa 60.000 de persoane.

La acest capitol,în clasamentul celor 42 de ţări, cea mai mare îngrijorare privind răspândirea corupţiei este în R. Moldova (67% din respondenţi) şi Ucraina (56% din respondenţi).

În Ucraina, în urma acestui sondaj au fost intervievați 1507 de respondenți. 56% dintre respondenții ucraineni susțin că corupția este o problemă majoră în țară.

86 la sută dintre participanți, au apreciat negativ încercările guvernului ucrainean de eradicare a corupției. În opinia respondenților, cei mai corupți din țară sunt: funcționarii publici (65%), parlamentari (64%), lucrătorii organelor fiscale (62%), judecători (61%) și poliția (54%).

60% dintre respondenți susțin că președintele țării și prim-ministrul sunt implicați în corupție. Ultimul loc în clasament este ocupat de lideri religioși (32%).

corup-ie

Lasă un răspuns