La „Cost & Rica” de la Țețina

DSC_0257

În familia Ostrovschi de la Țețina este primit ca totul să fie la înălțime, adică bine gândit și bine realizat. Chiar magazinul pe care l-au deschis și îl întrețin soții Constantin și Rodica Ostrovschi se află în cel mai înalt loc din Cernăuți, nu departe de turnul de televiziune. L-au numit „Cost & Rica”. Nicidecum nu este o aluzie la vestita denumire geografică, indicată pe harta lumii, ci o îmbinare a numelor de botez ale soților în variantă prescurtată.

La „Cost & Rica”, la magazinul lui Constantin și Rodica, se vând de toate: și produse alimentare, și mărfuri industriale – de prima necesitate, cum s-ar spune.

 – Sunt mai bine de doi ani de când am deschis magazinul, spune doamna Rodica. Este afacerea noastră de familie. L-am construit, l-am amenajat și o bună parte din aceste lucrări le-a efectuat soțul. Și tot noi ne ocupăm cu aprovizionarea și vinderea mărfurilor. Vara comerțul merge mai bine, iarna – mai greu. Totul depinde de numărul cumpărătorilor. Iar pe dealul Țeținei nu sunt chiar atât de mulți gospodari. În timpul sezonului trec mai des pe la magazin pomicultorii amatori, care își au loturile de pământ în vecinătate. Câștigul ne este modest, dar și acesta este un adaos însemnat la micile pensii pe care le primim. Românul nu poate trăi fără lucru și vom munci atât cât ne va permite sănătatea.

Doamna Rodica Ostrovschi are o vechime de muncă de 35 de ani la Direcția de statistică de unde s-a și pensionat. Soțul Constantin, harnic și gospodar din fire, a avut mai multe ocupații, ca în cele din urmă să riște și să devină proprietarul unui magazin.

– Nu-i un lucru liniștit, dar nici cu mâinile în șolduri nu pot sta. Omul, care este mereu preocupat de ceva, își trăiește viața mai intens, mai interesant, afirmă domnul Constantin. Magazinul nostru este mic, dar tindem să se deosebească de altele. Mie îmi place să gătesc mici. Fac acest lucru la comandă. Doritorii mă sună, îmi dau de știre și eu mă duc la piață, cumpăr carnea necesară și gătesc micii. Calitatea o garantez. Clienții pot să vină cu întreaga familie, cu prietenii, și să-i servească aici, în curtea magazinului, la aer curat și să admire, totodată, priveliștile acestea atât de frumoase.

Soții Ostrovschi sunt nu numai buni gospodari, dar și buni români. Au crescut „un bujor și o garofiță”, vorba cântecului – fiul Gheorghe și fiica Diana, care își au și ei familiile lor.

–Una din nepoțelele noastre a terminat numai ce  clasa întâi, la școala românească, spune cu mândrie doamna Rodica.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 DSC_0260 DSC_0261

Добавить комментарий