Scrisoare de felicitare a Mitropolitului Cernăuțiului și Bucovinei către Înaltpreasfinţitului CALINIC, Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor

FB_IMG_1595849947660

26 iulie 2020 a.D.

ÎPS Sale, Înaltpreasfinţitului CALINIC,
Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor,
iubitului frate întru Hristos,
împreună slujitor al Tainelor Dumnezeiești și
împreună rugător al meleagurilor Bucovinei

Înaltpreasfinţia Voastră, multstimate şi vrednicule Stăpâne!

În ziua solemnă a Intronizării Voastre în Scaunul slăvitei catedre a Sucevei, din toată inima felicit Înaltpreasfinția Voastră cu acest eveniment semnificativ. Vă doresc prin rugăciune daruri abundente de la Dumnezeu în noua Voastră slujire, întăriri duhovnicești și trupești, și mulți, mulți ani de slujire pe tărâmul lui Hristos, sub ocrotirea sfinților patroni ai Bucovinei Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava și a Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Fie ca Bunul Dumnezeu să vă dăruiască din plin, multstimate și vrednicule Stăpâne, toate cele necesare pentru înțeleapta și harica slujire mult iubitorului de Dumnezeu popor bucovinean și Sfintei Biserici Ortodoxe.
Noi împărtășim astăzi bucuria credincioșilor Voștri și credem că legătura în rugăciune a credincioșilor din Bucovina împărțiți de granița administrativă, dar tot timpul uniți întru Hristos va urma și în continuare să se consolideze. Nădăjduim, că dragostea ortodoxă, pe care mereu o simțeam din partea vrednicului de pomenire Înaltpreasfințitului nostru Părinte Arhiepiscopul Pimen, va continua și mai departe să apropie și să unească poporul nostru bucovinean, format din români și ucraineni.

Permiteți-mi astăzi sincer să felicit, din vechea capitală a Bucovinei, toată turma Voastră, clerul, monahii și credincioșii Bucovinei de Sud cu ocazia numirii unui bun Arhiereu.
Întâlnindu-ne de mai multe ori cu Înaltpreasfinţia Voastră la București, la Putna și la Iași, am avut mângâierea și bucuria de a cunoaște din experiența Voastră duhovnicească de slujire arhierească în Biserica lui Hristos. Prin urmare, sunt sigur că Atotmilostivul Dumnezeu va ajuta Înaltpreasfinţiei Voastre să săvârșiți cu vrednicie înalta și responsabila slujire în Bucovina.

Pomenindu-vă pururea în rugăciune, cerem de la Domnul Dumnezeu, daruri pământeşti, milă cerească şi mântuire.
Fie ca Domnul să vă păzească întru mulţi şi fericiţi ani!

Cu dragoste întru Hristos, al Vostru frate mai mic,
şi nevrednic cinstitor al Înaltpreasfinţiei Voastre — Mitropolitul Cernăuţilor şi Bucovinei

Добавить комментарий