Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Reacția staff-ului lui Dodon la acuzațiile că ar pregăti destabilizări finanțate de Rusia cu implicarea provocatorilor din Ucraina

dodon

Declarațiile lui Renato Usatîi despre faptul că Igor Dodon ar pregăti manifestații după alegerile prezidențiale, indiferent de învingătorul în scrutin, sunt false. O declarație în acest sens a fost publicată pe o rețea de socializare de către purtătoarea de cuvânt a echipei de campanie a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, care a menționat că Usatîi ar fi un fake-maker care nu are nicio dovadă a autenticității informațiilor pe care le prezintă, notează Cotidianul. md.

„Disperarea imensă a oponenților politici, speriați că vor pierde alegerile prezidențiale, îi face să recurgă la tot felul de acțiuni ilegale, abuzuri și falsuri. Șirul fake-urilor a continuat cu lansarea în spațiul public a unor informații tipărite în grabă pe foi simple, despre presupuse cheltuieli ale staff-ului candidatului independent Igor Dodon”, a scris Ludmila Muntean, cu referire la informația lansată de Usatîi despre faptul că Igor Dodon, ar fi beneficiat de 11 milioane de euro din Federația Rusă, pentru campania electorală.

Potrivit reprezentanților lui Igor Dodon, Usatîi, „un fake-maker” și un „pseudo-politician” – „a ieșit cu mai multe foi desenate, pe care le ascundea abil de camerele de luat vederi ca fiind „mare secret”. Oricine poate desena astfel de tabele, în care să includă nume, orice sumă dorește și cu indicarea „scopului cheltuielilor”. Pănă și pseudo-politicianul fake-maker a recunoscut că nu are nicio dovadă a autenticității acestor informații”.

Staff-ul candidatului independent Igor Dodon declară „cu toată responsabilitatea” că informațiile lansate de Usatîi ar fi false: „Scopul aruncării acestei intoxicații în spațiul public este de a reduce șansele candidatului independent Igor Dodon de a câștiga un nou mandat prezidențial”, a mai scris Muntean.

Mai mult, purtătoarea de cuvânt a candidatului independent susținut de PSRM a declarat că o echipă de juriști pregătesc o adresare în judecată pentru difuzarea informațiilor false și calomnioase.

Amintim că primarul de Bălți Renato Usatîi l-a acuzat pe președintele Igor Dodon, care este candidat independent susținut de PSRM în alegerile prezidențiale, ar pregăti manifestații în capitală după alegeri, indiferent de învingătorul în scrutin. În acest sens, el ar implica Ministerul de Interne, precum și grupuri de provocatori aduși din Ucraina.

Totodată, menționăm că Usatîi a declarat că Igor Dodon ar fi beneficiat de 11 milioane de euro din Federația Rusă, pentru campania electorală.

Reamintim că  Maia Sandu și Igor Dodon au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care va avea loc pe 15 noiembrie 2020.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий