A crescut numărul suicidelor

Psihologii cernăuţeni le recomandă cetăţenilor să privească mai puţin buletinele de ştiri pentru a nu-şi pierde minţile. De la începutul anului curent în regiunea noastră au fost înregistrate 7 cazuri de suicid. Psihologii susţin că originea acestor cazuri se află actualele evenimente din ţară.

Psihologii spun că principalul motiv pentru creșterea criminalității pot fi evenimente actuale din țară. De mai bine de un an cetăţenii noştri trăiesc cu emoţii negative. Lipsa de răgaz emoţional influenţează foarte mult asupra psihicului uman, explică psihologii.
„Toată lumea trăieşte acum într-o situaţie de stres cronic. Mai bine de un an nu am avut emoţii pozitive. Am trăit Maidan-ul. Tensiunea creştea. După împuşcarea Sotniei celeste a început ocuparea Crimeei. Am cunoscut sentimentele pierderii, furiei, durerii şi fricii. Acum suntem în stare de război. Prin urmare, nu putem vedea obiectiv lumea înconjurătoare, avem prea multă frică, furie, lipsa unor puncte de reper şi a speranţei. În această situaţie persoanele predispuse spre agresivitate devin foarte vulnerabile”, spune psihologul Olena Golovina.
Pentru a evada din afluxul de emoţii negative, psihologii recomandă să ne concentrăm asupra lucrurilor utile şi de interes public, familie şi să privim cât mai puţin noutăţile de la televizor.

Lasă un răspuns