A fost numit un nou director BERD pentru Ucraina și alte cinci state

bizlife-09

Matteo Patrone a fost numit director executiv al BERD, Europa de Est și Caucaz. Cu sediul la Kiev, va fi responsabil pentru operațiunile și angajamentele băncii în Ucraina, Belarus, Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Potrivit unui comunicat al instituției, investițiile combinate ale BERD în cele șase țări se ridică la aproape 24 de miliarde de euro în toate sectoarele economiilor lor până în prezent.

Patrone va prelua poziția lui Francis Malige, primul director general al centrului BERD din Europa de Est, recent numit director general la instituții financiare, la sediul băncii din Londra, notează Deschide.md.

„Sunt onorat să preiau această nouă poziție la BERD într-o regiune interesantă. Am observat progrese impresionante în toate țările în cadrul predecesorului meu și va fi prioritatea mea să creez condițiile pentru ca forțele noastre puternice locale să se dezvolte și să se extindă în continuare. Nevoile sunt imense și oferta noastră este atractivă. Scopul nostru va fi continuarea promovării competitivității economiilor locale, pe măsură ce se apropie de Europa”, a comentat Matteo Patrone.

Italianul s-a alăturat BERD în 2008, în calitate de membru al echipei de capital corporativ, după o carieră de succes în sectorul privat. A fost numit director pentru Serbia în 2012 și director regional pentru România și Bulgaria în 2015. În timpul mandatului său, Banca a investit peste 2 miliarde de euro în cele două țări. Domnul Patrone va prelua noul său rol începând cu 1 noiembrie 2018.

Lasă un răspuns