A fost reluată navigaţia pe Canalul Dunăre – Marea Neagră

10 07 2022 F 3

După ce armata ucraineană a eliberat Insula Şerpilor din regiunea Odesa de sub ocupanți, a fost reluată navigaţia pe canalul  Dunăre – Marea Neagră. Despre aceasta comunică  Administrația Porturilor Maritime din Ucraina. „Având în vedere eliberarea Insulei Şerpilor de trupele ruse și acumularea unui număr mare de nave care așteaptă să treacă prin Canalul Sulina, este posibil să se folosească pentru intrare/ieșire Canalul gurii Bystroe la cursele navigabile Dunăre – Marea Neagră a navelor care transportă produse agricole”, se subliniază în comunicat.

Vom menţiona că la 24 februarie, două nave ruseşti s-au apropiat de Insula Şerpilor, rușii au cerut personalului militar al Detașamentului de grăniceri Ismail să se predea. Grănicerii ucraineni au răspuns: „Navă rusească, du-te la naiba”. Totuși, trupele ruse au ocupat insula şi la

30 iunie au fugit de pe ea după loviturile trupelor ucrainene, dar au numit aceasta „gest de bunăvoință”. La 7 iulie Armata Ucraineană a arborat drapelul Ucrainei pe Insula Şerpilor.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий