A şaptea zi de proteste în România (VIDEO)

guvern-protest

Românii nu renunță la proteste nici după 7 zile de la adoptarea OUG, care între timp a fost și abrogată. În jur de 50 de mii de oameni se află la această oră în stradă, în marile orașe ale țării — scrie independent.

În Piața Victoriei din București sunt peste 10 mii de oameni la această oră. Sunt proteste și în alte orașe din țară. La Cluj Napoca au ieșit în stradă până acum 2.000 de persoane, la Timișoara sunt circa 900, la Iași – 4.000, la Constanța – 500, iar la Sibiu – 5.000.

Manifestanţii scandează “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, “Jos Dragnea”, “Jos Iordache”, “Hoţii”,”Demisia”, “PSD, ciuma roşie”.

Se întâmplă după protestul istoric de duminică seară, când 600.000 de oameni din întreaga țară, dintre care 300.000 în București, și-au exprimat nemulțumirile legate de Ordonanța privind modificarea codurilor penale, în ciuda faptului că OUG 13 a fost abrogată.

Prioritatea manifestanților este neconstituționalitatea de la punctul 2 a OUG 14, care a abrogat OUG 13, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.

Manifestanţii prezenți duminică la proteste au spus că nu vor să mai fie păcăliţi, că nu mai au încredere în Guvern, aşa că au promis să iasă în stradă până când la Palatul Victoria vor fi instalaţi oameni noi.

De asemenea, a avut loc și în contraprotest la Palatul Cotroceni, unde în jur de 1.500 de oameni au manifestat împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Добавить комментарий