Acces interzis în Ucraina pentru doi cetățeni străini din cauza panglicii Sfântului Gheorghe

panglica

Vineri, 4 decembrie, la Aeroportul Internațional Boryspil din Kiev, grănicerii nu au permis intrarea în Ucrana a unui cetățean german de 25 de ani și însoțitoarei acestuia de 22 ani, rezidenă a Federației Ruse, anunță pe Facebook Serviciul de Stat Grăniceresc, scrie Libertatea Cuvântului. Cei doi au ajuns în Ucraina din Berlin. În comunicatul de presă al grănicerilor ucraineni se menționează că cetățeanul german avea legată la rucsac panglica Sf. Gheorghe,  în pofida faptului că purtarea și alte utilizărea publică a acestui simbol  este interzisă de legislația ucraineană. El a justificat că panglica i-a fost oferită de un prieten rus. În plus, cei doi cetățeni străini nu au putut confirma grănicerilor  scopul vizitei în Ucraina.

După ce li s-a refuzat accesul pe teritoriul ucrainean, aceștia urmează să zboare spre Berlin.

Amintim că în Ucraina, panglica Sf. Gheorghe a fost interzisă prin lege în iunie 2017, pe fundalul scoaterii în afara legii a tuturor simbolurilor comuniste. Purtarea sau demonstrația simbolului gloriei militare a Federaţiei Ruse mai poate fi sancţionată cu o amendă de până la 2 500 de grivne(pentru o situaţie care se repetă suma amenzii creşte) sau chiar arest contravenţional de până la 15 zile.

De asemenea, legea prevede aplicarea unei sancțiuni sub formă de interdicţie de acces pe teritoriul ţării pentru o perioadă de trei ani pentru cetăţenii străini la care se vor găsi astfel de simboluri.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий