Accident la o mină din Turcia. Cel puţin trei morți și 13 dispăruți

turkey_mine_accide_2909975k_36332200

Cel puţin trei oameni au murit, iar alţi 13 sunt blocaţi după ce o alunecare de teren a blocat vineri accesul într-o mină de cupru din sud-estul Turciei, au anunţat autorităţile citate de Reuters, potrivit romanialibera.ro.

Proprietarul minei, Park Elektrik, a anunţat că ploile torenţiale care au afectat zona par să fie cauza alunecării de teren de la mina Madenkoy, din districtul Sirvan al provinciei Siirt.

Activitatea la mină a fost suspendată temporar, din cauza riscului de noi alunecări de teren, a anunţat compania într-un comunicat transmis Bursei din Istanbul.

Trupul neînsufleţit al unui muncitor a fost recuperat, iar alte două cadavre au fost localizate, potrivit guvernatorul provinciei Siirt.

Accidentele de muncă sunt destul de comune în Turcia. Dezvoltarea rapidă a economiei în ultimul deceniu a făcut ca standardele de siguranţă să fie încălcate de multe ori.

Cel mai grav accident minier din istoria Turciei a avut loc în mai 2014, când 301 mineri au murit într-o explozie din oraşul Soma, din vestul ţării.

Lasă un răspuns