Acordul pentru Brexit ar putea fi aprobat pe 25 noiembrie

brexit_90758500_73211900_45373200

Guvernul britanic a aprobat, miercuri, după o şedinţă maraton, acordul pentru Brexit, de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut joi o reacție pesimistă în legătură cu acordul cu Brexit.

„Dacă nu aş fi fost sigur că negociatorii au făcut tot ce au putut, nu aş fi aprobat formalizarea acordului. Ştiam de la bun început că Brexitul va fi o situaţie pierdere-pierdere şi nu împărtăşăsesc entuziasmului Theresei May”, a declarat, în urmă cu puţin timp, preşedintele Consiliului European.

Alături de Donald Tusk s-a aflat şi Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, care a recunoscut că mai sunt multe de făcut.

Cel mai probabil, liderii se vor reuni pe 25 noiembrie, într-un Consiliu European extraordinar, pentru a aproba acordul. La rândul său, guvernul britanic a aprobat miercuri seară acordul pentru Brexit, după o şedinţă extraordinară care a durat 5 ore.

Pentru România, cel mai important punct al acordului este cel legat de drepturile cetăţenilor. După Brexit, cele trei milioane de europeni din Marea Britanie, care locuiesc şi lucrează legal, îşi păstrează drepturile pe care le au în acest moment.

Lasă un răspuns