Actorul Volodimir Zelenski are de gând să candideze la alegerile prezidențiale din Ucraina

1902001

Actorul și comedianul ucrainean Volodimir Zelenskii, are de gând să candideze la alegerile prezidențiale din Ucraina, care sunt programate în martie 2019.

Zelenskii, cunoscut pentru celebrul serial „Sluga Naroda” (Sluga Poporului), deja are o enormă popularitate în țară. Sondajele arată că Zelenskii ocupă al doilea loc în rating-ul popularității, fiind precedat doar de Iulia Timoșenko.

„Mă gândesc mult la posibilitatea de a candida, îmi doresc asta. Dacă voi deveni președinte, în Donbas trebuie de încetat împușcăturile, iar posibilitatea de a merge acolo cu armata este exclusă”, spune Zelenskii în primul său interviu despre politică.

În același timp showmanul afirmă că peninsula Crimeea aparține Ucrainei.

„Petro Poroșenko este asemeni unui film slăbuț la cinema: privești și ești dezamăgit. Ucraina trebuie să fie liberală și liberă. Vreau ca aici banii să fie în siguranță, să investească străinii. Cine atunci ne-ar anexa dacă aici vor fi chinezi, arabi, americani?”, se întreabă Zelenskii.

Comedianul Zelenskii a devenit celebru odată cu serialul televizat „Sluga Naroda”, lansat în 2015. Filmul relatează povestea unui profesor de istorie care devine președinte după ce un filmuleț în care acesta critică guvernarea devine viral.

Добавить комментарий