Actualizarea pensiilor şi principiul echităţii sociale

maxresdefault

Procesul de actualizare a pensiilor este menit să asigure principiul echităţii sociale. Aceasta înseamnă că pensionarii, care au un stagiu mare, au avut o calificare înaltă şi, respectiv, un salariu mai mare, vor primi pensii mai mari.

– Actualizarea pensiilor nu este o majorare ordinară a lor. Important este afirmarea principiului echităţii sociale. De aceea nu la toţi pensionarii pensiile au fost majorate la fel, ci în mod individual, în corespundere cu datele personale, a explicat şeful Direcţiei principale a Fondului de pensii al Ucrainei în regiunea Cernăuţi, Myhailo Romaniv.

Şi încă un moment important. Dacă până acum pensionarii trebuiau să aştepte ani la rând ordinara majorare a pensiilor, de acum actualizarea pensiilor se va face în mod automat. Pensiile vor fi revăzute în corespundere cu majorarea salariilor şi creşterea inflaţiei.

La 1 octombrie anul curent a avut loc recalcularea pensiilor, în rezultatul căreia 200 mii de pensii (93,6%) au fost actualizate. În regiunea noastră pentru plătirea pensiilor pe o lună s-au cheltuit suplimentar 71,8 milioane grivne. Suma medie a majorării pensiilor constituie 350 grivne.

Serviciul de presă al Direcţiei principale a

Fondului de pensii al Ucrainei în regiunea Cernăuţi

Lasă un răspuns