Adevărul așteaptă, numai minciuna este grăbită

Screenshot_2

Pe site-ul „Libertății Cuvântului” a fost publicată corespondența „Raionul Storojineț: Primăriile nu au bani pentru achiziționarea autospecialelor de intervenție”, în care deputatul în Consiliul Raional, Mircea Burla, se arată a fi îngrijorat de faptul că în satele Budeneț și Cireș autospecialele pentru stingerea incendiilor sunt vechi, de 25 de ani, și nu pot interveni operativ în caz de situații de forță-majoră. De asemenea, în opinia deputatului lasă de dorit infrastructura slab dezvoltată și starea nesatisfăcătoare a drumurilor. Domnul Mircea Burla conchide că primăriile duc lipsă de bani în buget. Deoarece aceste sate sunt cu populație românească, ar putea să dea o mână de ajutor și Guvernul României, a opinat el.

La declarațiile deputatului a reacționat prompt primarul satului Budeneț, domnul Nicolae FEDOREAN. Iată scrisoarea semnată de dumnealui și adresată redacției noastre.

Cu nedumerire și revoltă în suflet am citit articolul publicat pe site-ul „Libertății Cuvântului” din 13 decembrie 2019, întitulat „Raionul Storojineț: Primăriile nu au bani pentru achiziționarea autospecialelor de intervenție”.

În articolul sus-numit, deputatul Consiliului Raional, Mircea Burla, a recurs la multe manipulații informative referitoare la unele aspecte ale stării de lucruri în satul Budeneț, care, la momentul actual nu este parte componentă a unei comunități teritoriale, după cum afirmă dumnealui.

În satul Budeneț drumurile nu sunt chiar atât de „noroioase și pline de gropi”, cum a relatat domnul Burla, deoarece primăria și gospodarii din sat au grijă permanent de starea lor.

Cu doi ani în urmă Primăria satului Budeneț a construit o clădire nouă cu toate comoditățile, unde funcționează Centrul de siguranță comunitară, care include depoul echipei de pompieri și postul inspectorului de sector.

La articolul sus-numit a fost anexată manipulativ fotografia mașinii de pompieri, care în curând va fi scoasă din uz și realizată la detalii.

Domnul Burla mai în fiecare zi vizitează pompierii la locul de muncă, dar, din păcate, „n-a observat” mașina, cunoscută și de locuitorii satelor vecine, pe care le deservește în caz de necesitate. Mașina este în stare satisfăcătoare.

Consiliul local depune eforturi pentru a achiziționa o mașină de pompieri nouă, iar prețurile sunt, într-adevăr de milioane de grivne. Nu sunt de acord cu reproșurile la adresa Guvernului României. Ar fi mai bine să căutăm alte modalități de a rezolva problemele noastre, în primul rând, cu forțele proprii, evitând cerșitul.

E bine că trăim într-o țară democrată și avem dreptul la libertatea cuvântului, însă mi-aș dori ca cuvântul să exprime onestitatea, adevărul și corectitudinea.

Nicolae FEDOREAN, primarul satului Budeneț

79254789_778165119277807_4427432269321338880_o

Добавить комментарий