„Adio, Abecedar, primul nostru manual!”

Screenshot_1

Este o sărbătoare deosebită pentru elevii din clasa întâi. La școala noastră ea a avut loc la 7 mai. S-au pregătit bine de ea cei 23 de elevi din clasa întâi împreună cu tânăra lor învățătoare, Cristina Coșman. Și pentru ea această sărbătoare a fost deosebită, deoarece este prima ei clasă întâi în cariera ei pedagogică.

Conform reformelor școlii, micuții din clasa întâi sunt primii care au început să învețe după noile cerințe. Înainte de începutul anului școlar, învățătoarea clasei întâi, Cristina Coșman, a trecut toate etapele de pregătire, obținând certificatele necesare. Face față cerințelor. Un argument în plus este și sărbătoarea „Adio, Abecedar!”. Ne bucură nivelul de cunoștințe al elevilor, dar și numărul lor. Pe an ce trece, numărul elevilor înmatriculați la Şcoala medie românească de la Roșa e în creștere. Până în prezent am primit 28 de cereri. Până la 31 august acest număr poate să crească.

În actuala clasă întâi sunt și câțiva elevi din familii ucrainene. Dar și ei au învățat după Abecedarul românesc, și pentru ei Abecedarul românesc a fost primul lor manual. Fiecărui elev din clasa întâi li s-au înmânat câte o carte de povești în limba română.

La sărbătoare au fost prezenți elevi din toate clasele, profesorii, părinții micuților din clasa întâi. Or, Abecedarul este cartea care rămâne pentru totdeauna în inima omului. După el vor urma și alte manuale de instruire și de viață.

Alexandru RUSNAC,

directorul Școlii medii nr. 10 din orașul Cernăuți

Lasă un răspuns