Adjunctul ministrului Învățământului: Elevii ce aparțin minorităților naționale nu sunt motivați să învețe limba ucraineană

aca23c2-5b2383fb57b32214679922

La o astfel de concluzie a ajuns adjunctul ministrului Învățământului și Științei, Pavlo Hobzei, în timpul unei discuții pe marginea problemelor legate de studierea limbii ucrainene de către elevii ce aparțin diferitelor minorități naționale.

În special, Hobzei s-a referit la elevii de etnie maghiară și română.

Adjunctul ministrului a subliniat că procesul instruirii lingvistice a minorităților naționale necesită o nouă metodologie.

„În prezent o astfel de metodologie în Ucraina nu există. Elevii comunităților etnice din Ucraina deocamdată nu sunt capabili să însușească limba ucraineană ca o limbă străină. La moment, o nouă metodologie privind predarea limbii ucrainene poate fi introdusă doar în unitățile preșcolare. Studierea limbii ucrainene ar trebuie să se desfășoare prin implementarea unor jocuri didactice, în plus, elevii ce aparțin minorităților naționale duc lipsă de motivație, fără de care nu vom obține rezultate pozitive”, a spus Hobzei.

Добавить комментарий