Afacere de succes: porci vietnamezi, “ecologici” şi fără colesterol

vislobruhie-svinki.preview

vislobruhie-svinki.previewFermierul Gheorghi Svereda din satul Glibociok, raionul Storojineţ, s-a apucat de creşterea porcilor vietnamezi.
Potrivit lui, de mai mult timp nu consumă carne de porc tradiţională, preferând cea exotică care este mai suculentă şi mai sănătoasă. Ferma domnului Gheorghe este formată din 18 tăuraşi, 8 vaci cu lapte, 30 de oi şi 20 de porci vietnamezi. Pasiunea de a creşte porci exotici a început cu doi ani în urmă. La un pahar de vorbă un cumătru de al său l-a sfătuit să se apuce de creşterea acestor porci care nu sunt pretenţioşi şi sunt uşor de crescut. Într-o perioadă avea circa 100 de capete. Afacerea pare să fi prins contur şi fermierul şi-a rotunjit simţitor veniturile în ultima perioadă.
Priviţi la început de către americani ca fiind drept animale de companie, porcii vietnamezi sunt consideraţi cei mai ecologici, deoarece se hrănesc doar cu plante. Drăgălaşi şi foarte uşor de crescut, aceştia se adaptează uşor la condiţiile noi de trai. Crescătorii spun că porcii vietnamezi, spre deosebire de cei autohtoni, nu pot atinge greutatea de 200-300 kilograme, ci la maturitate nu depăşesc greutatea de 120, maximum 130 kilograme. Creş­terea lor este o foarte bună şi profitabilă afacere de familie, iar investiţia iniţială se recuperează în primul an. Porcii vietnamezi sunt o rasă de talie mai mică decât cei autohtoni, sunt de culoare neagră şi sunt mult mai uşor de întreţinut în comparaţie cu porcul tradiţional. Purceii vietnamezi sunt la mare căutare, deoarece sunt hrăniţi mai sănătos, sunt mai supli, mult mai gustoşi, iar carnea lor nu conţine colesterol. Porcii vietnamezi au fost răspândiţi mai întâi în Asia, mai ales în China şi Vietnam. fiind o rasă locală. Au fost aduşi mai târziu în 1984 în Statele Unite, unde au devenit populari. Porcii vietnamezi autentici au piele de culoare neagră, dar în urma încrucişărilor cu alte rase, pot apărea şi alte caracteristici cum ar fi petele albe. Această specie are stratul de grăsime aproape inexistent, carnea lor fiind mult mai sănătoasă. Creşterea porcilor vietnamezi este mai uşoară decât cea a porcilor autohtoni. Porcul vietnamez poate trai foarte bine cu furaje de origine vegetală, cu tărâţe, mere, varză sau iarbă, pentru că este vegetarian. Această rasă de porci consumă mai puţină hrană zilnic, comparativ cu cel autohton.

Добавить комментарий