Agricultorii aşteaptă ploi pentru a începe semănatul de toamnă

Severnaya_hakassiya_uborka_kukuruzi

Severnaya_hakassiya_uborka_kukuruziÎn gospodăriile agricole şi cele private din raion a început recoltarea culturilor târzii. Porumbul, cultura principală de toamnă, ocupă o suprafaţă de 8.754 hectare. Până în prezent recolta a fost strânsă de pe mai bine de 400 hectare, în capăt de lan, pregătind intrarea în el a combinelor. Au fost obţinute 2.877 tone de porumb-boabe, însă despre recolta medie e devreme să vorbim.

Au fost recoltate şi peste 400 tone de soia. Cultura respectivă ocupă o suprafaţă de 9.928 hectare. Recolta s-a adunat deocamdată pe circa 300 de hectare.

În curând va începe şi recoltarea florii-soarelui.

Pe agricultorii nouăsuliţeni îi nelinişteşte mai mult nu ritmul recoltării culturilor târzii, ci timpul secetos, nefavorabil pentru semănatul culturilor cerealiere de toamnă. Solul a fost pregătit pe o suprafaţă de 7.134 de hectare. Dacă va ploua şi în sol se va aduna o cantitate oarecare de umezeală, lucrările de însămânţare vor fi efectuate operativ şi chiar pe o suprafaţă mai mare, de circa 9 mii hectare. Totuşi, agricultorii speră că vor reuşi să semene grâul, orzul şi rapiţa de toamnă în termene optime şi pe suprafeţele planificate.

Lasă un răspuns