Ajutor în sumă de 50 mii de euro din partea departamentului francez Mayenne, partener cu regiunea Cernăuţi

18 04 2022 ИН 1

Prietenii europeni ne susțin în aceste vremuri grele, cauzate de războiul la scară largă declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Astfel, departamentul francez Mayenne, regiunea parteneră a Bucovinei,  a transferat Ucrainei 50 de mii de euro pentru ajutor prin Crucea Roșie Franceză, comunică site-ul Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi.

În afară de aceasta, regiunea noastră are grijă de refugiați, aceştia sunt cazaţi și primesc ajutor suplimentar. Recent din partea departamentului francez Mayenne a sosit un mesaj cu cuvinte de susţinere. Preşedintele Departamentului, O. Rіchef, a relatat că pe sediul administrativ a fost arborat şi drapelul ucrainean.  Iar complexul sportiv din localitate  în fiecare seară este iluminat  în culori galben-albastru. Toate acestea sunt un gest de solidaritate cu ucrainenii și de preţuire a relaţiilor prieteneşti între Bucovina și departamentul Mayenne, iniţiate în anul 2000.

Se aminteşte că la începutul lunii martie şeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi,  Serghii Osaciuk, a participat la şedinţa Consiliului Departamentului Mayenne. Bucovina este recunoscătoare partenerilor și prietenilor noștri europeni pentru sprijin, se subliniază în comunicat.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий