Alegeri în siguranţă! Salvatorii, la datorie

Screenshot_2

Duminică, 21 iulie, cetățenii sunt aşteptaţi în secţiile de votare, pentru a alege parlamentarii care să-i reprezinte în următorii cinci ani. Pentru ca scrutinul să se desfășoare în condiții de siguranță, angajații Direcției Situații de Urgență au derulat mai multe acţiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranţă a cetăţenilor, respectiv buna organizare şi desfăşurare a alegerilor. Au fost controlate dacă corespund normelor antiincendiare secțiile de votare din regiune. De asemenea, a fost făcut instructaj cu preşedinţii şi membrii comisiilor electorale pentru a le arăta modalităţile practice de reacționare în cazuri extreme. O atenție deosebită a fost acordată părții practice, pe parcursul căreia salvatorii au demonstrat participanților la procesul electoral cum să utilizeze mijloacele de combatere a incendiilor la secția de votare și menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, s-a discutat despre amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral.

Să prevenim incendiile în timpul secerișului

Cu scopul asigurării securității și prevenirii incendiilor pe lanurile cerealiere, inspectorii de la Secția orășenească a Direcției Serviciului de Stat pentru Situațiile de Urgență al Ucrainei în regiunea Cernăuți au desfășurat o muncă de informare în rândurile agricultorilor.

În data de 12 iulie ei s-au deplasat pe lanurile Stațiunii Bucovinene de Cercetări Agricole. Acolo era în toi recoltarea orzului și salvatorii s-au convins că mecanizatorii respectă regulile de securitate antiincendiu. Tehnica de recoltare era echipată cu mijloace de stingere a flăcărilor. Inspectorii le-au amintit mecanizatorilor în ce condiții tehnica poate ieși în câmp, unde ea poate fi alimentată și reparată pentru a evita izbucnirea incendiului.

Mecanizatorilor li s-a înmânat material ilustrativ cu tematica prevenirii incendiilor în timpul secerișului.

Direcția Situații de Urgență Cernăuți

Lasă un răspuns