Alegerile Prezidențiale în SUA. Donald Trump conduce detașat cursa prezidențială

alegeri1-dreamstime

 Donald Trump conduce detașat cursa prezidențială

09:10 Donald Trump conduce detasat in acest moment, castigand 266 de electori. Asadar, candidatul republican mai are nevoie de 4 electori pentru a castiga alegerile prezidentiale.

descărcare

09.03 Şeful de campanie al candidatei Hillary Clinton susţine acum un discurs prin care le mulţumeşte simpatizanţilor şi le cere să plece acasă pentru a se odihni pentru că numărtoarea nu s-a încheiat încă. Neoficial, Clinton a recunoscut victoria contracandidatului Donald Trump şi a anunţat că nu va ţine niciun discurs astăzi (în această noapte în SUA).

08.58 Presa americană transmite că Donald Trump a câştigat statul Pennsylvania, care are 20 de voturi în Colegiul Electoral. Hillary Clinton are 215 de voturi ale electorilor, în timp ce Donald Trump are 264 de voturi în Colegiul Electoral şi mai are nevoie de doar şase pentru a câştiga alegerile.

08:42  Trump a obtinut victoria și în statul Alaska, conform CNN. Rezultatele până acum arată ca Donald Trump conduce cu 264 la 215 în fața lui Hillary Clinton, conform The Guardian.

08:35: Hillary Clinton câștigă și alegerile din statul Maine, de unde își adaugă 3 electori. Statul cheie, Pennsylvania, pare însă să meargă către Trump, care astfel va deveni președinte.

maine

07:32: Clinton și-a adjudecat și statul Nevada, dar chiar și așa, șansele lui Trump de a deveni președinte sunt tot mai mare. Conform rezultatelor parțiale, el conduce în 4 state în care încă nu au fost introduse rezultatele.

În prezent Fox News îl creditează pe Trump cu 254 de electori, iar pe Clinton cu 215. Republicanul are și peste un milion de voturi în plus față de candidata democrată/

543wq

06:45: Conform Fox News, Donald Trump și-a adjudecat și Wisconsin și a ajuns la 254 de electori. Republicanul este practic noul președinte al SUA, în condițiile în care conduce în alte două state în care nu au fost furnizate datele finale.

În acest moment, Trump mai are nevoie de doar 17 electori pentru a deveni președintele SUA.

wwde

06:31: Fox News îi acordă statele Iowa și Milwaukee lui Donald Trump, în timp ce Oregon merge spre Hillary Clinton.

Astfel, în acest moment Trump are 238 de electori, iar Clinton 209. Pentru victorie e nevoie de 270 de electori.

Din voturile populare, Trump a acumulat cu peste 2 milioane în plus.

CNN la fel îi acordă statul Florida.

r4aewrt

06:09: Fox News anunță că Donald Trump s-a impus în Florida și câștigă cei 29 de electori ai acestui stat. Practic dacă rezultatele se confirmă, Donald Trump devine mare favorit la câștigarea Președinției. Florida era considerat un stat cheie în acest scrutin, întrucât furnizează un număr mare de electori și a fost întotdeauna împărțit de una sau altă. În 2001, acest stat i-a adus victoria lui George W. Bush.

Același post de televiziune i-a acordat candidatului republican și Carolina de Nord.

Din voturile populare, Trump a acumulat până acum peste 41 de milioane, în timp ce Clinton are aproape 39 de milioane.

Cattura

06:01: Hillary Clinton a câștigat California, cel mai mare stat din SUA, care-i aduce 55 de electori și reușește să-l depășească pe Donald Trump. 

California este însă un fief clar al democraților, în continuare toată atenția fiind direcționată către Florida, unde Trump o devansează cu peste 1% pe Clinton.

Din voturile populare, Trump a obținut 49,2%, iar Clinton 46,5%. Republicanul are peste 2 milioane de voturi în plus.

rebnh

5:50: Hillary Clinton și-a adjudecat Virginia şi Colorado şi ajunge la 131 de electori.

În aceste condiţii, Clinton a obţinut susţinerea a 131 de electori, din totalul de 270 de care are nevoie pentru a câştiga cursa pentru Casa Albă.

Donald Trump se bucură de susţinerea a 167 de electori.

Potrivit analiştilor, Clinton trebuie neapărat să câştige în Pennsylvania, Virginia, New Hampshire şi Michigan.

În Florida, cursa este extrem de strânsă, iar estimările s-au schimbat de mai multe ori pe parcursul numărării voturilor. După numărarea a 95% din sufragii, Donald Trump conduce, însă, cu 49,2% din sufragii, faţă de 47,7% Hillary Clinton.

În Michigan, unde au fost numărate 29,% din voturi, Trump conduce cu 49.% din sufragii (937.388), faţă de 46% (879.968) obţinute de Clinton.

O surpriză neplăcută pentru democraţi o reprezintă statul Wisconsin, un fief al lui Obama, ce pune în joc 10 electori. Potrivit rezultatelor parţiale, anunţate după numărarea a aproape 50% din voturi, Trump a obţinut deocamdată 48,6% din voturile numărate (738.802), în timp ce Clinton are 46,2% din sufragii (701.845).

 

5:20: Astfel, Trump a fost votat de 29.008.268 de alegători şi o devansează pe Clinton cu 1.153.447 de voturi.

Ultimul stat adjudecat de Trump este Ohio, pe care republicanii niciodată nu l-au mai câștigat.

În prezent, Donald Trump se bucură de susţinerea a 167 de electori, faţă de 104 Hillary Clinton.

Pentru a câștiga alegerile prezidențiale din SUA, sunt necesare voturile a 270 de electori în colegiu, din totalul de 538.

Independent.md

Добавить комментарий