Alegeri locale în regiunea Cernăuți. Cea mai slabă prezență la vot a fost în comuna Noua Suliță

Фото Бориса Корпусенко 01.10.2007
Выборы

Ieri, 24 decembrie, în cele patru comunități teritoriale unite din regiunea Cernăuți, în care au fost programate alegeri locale pentru primarii și consilierii locali, rata medie de participare la vot a fost de  52,5 la sută.

Potrivit Comisiei electorale teritorială din regiunea Cernăuți prezența la urnele de vot a alegătorilor pentru fiecare comunitate teritorială unită în parte, până la închiderea secțiilor de votare, ora 20.00, a fost următoarea: Comunitate teritorială unită Vikneansk – 54 la sută; Comunitate teritorială unită Iurkivți – 51 la sută; Comunitate teritorială unită Kostrijivka – 49,4 la sută și Comunitate teritorială unită Noua Suliță – 41.55 la sută.

În ceea ce privește alegerile locale din comuna Noua Sulița, cei mai activi alegători se regăsesc în localitățile Rângaci și Siscăuți – 59 la sută, în Stroiești – 53 la sută, în Noua Suliță – aproape 40 la sută și în Marșinți – 38 la sută.

Potrivit rezultatelor preliminare ale votării,  în comuna Noua Suliță a fost ales primar Maria Nicorici, actualul primaral Noua Suliței, în comuna Vikneansk – Ivan Kovaliuk, în comuna Iurkivți – Vitali Șafer și în comuna Kostrijivka – Volodymyr Starko.

Lasă un răspuns