Alegerile din Chişinău nu au fost validate. Năstase îndeamnă oamenii să iasă la protest

andrei-nastase

Alegerile de la Chișinău nu au fost validate de instanță, ceea ce înseamnă că Andrei Năstase nu poate prelua atribuțiile de primar general al capitalei Republicii Moldova, deși a câștigat scrutinul din 3 iunie. În urma deciziei, primarul ales al Chișinăului a îndemnat oamenii să iasă la protest, relatează presa de la Chișinău. 

Legalitatea alegerilor locale anticipate din Chișinău pentru funcția de primar general nu au fost validate de instanță.

„După aproape 3 ore de deliberări, un proces la care presa a fost dată afară de la şedinţă, (…) judecătoarea Rodica Berdilă care a examinat de una singură a anunţat că „nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general”, scrie unimedia.info.

Primarul ales al Chișinăului a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel, dar a lansat și un îndemn către oameni să iasă în stradă pentru a protesta.

„Cunoaştem cu cine avem de a face. Pentru ei nu contează votul cetăţenilor. Mi-am dorit ca şedinţa să fie deschisă. Nu i s-a permis presei să fie prezentă. Nu ştiu de ce. S-a tărăgănat până în noapte, probabil pentru că s-au temut că vor fi provocări”, a declarat Andrei Năstase.

Turul doi al alegerilor anticipate pentru funcția de primar general al Chişinăului a avut loc la 3 iunie, proeuropeanul Andrei Năstase obţinând 52,57% din sufragii, devansându-l astfel pe reprezentantul socialist Ion Ceban, care a primit 47,43% din voturi.

Scrutinul anticipat a fost organizat după ce Dorin Chirtoacă, din partea Partidului Liberal (proeuropean), a demisionat din funcţia de primar al oraşului pe fondul anchetării sale într-un dosar de corupţie, despre care acesta afirmă că este motivat politic.

Lasă un răspuns