Alertă în Ucraina!  La Harkiv șase studenți chinezi  spitalizați din cauza suspiciunii de infecție cu coronavirus

original-photo_5e2f3ac9adc45

La Harkiv au fost izolați șase studenți din China cu suspiciunea că ar fi purtători ai virusului.  Aceștia se află sub îngrijirea medicilor la Spitalul regional de boli infecțioase, notează Libertatea Cuvântului cu referire la KHARKIV Today. Din primele informații se știe că  infecția cu coronovirus nu a fost confirmată, însă studenții au contactat cu persoane purtătoare ale virusului ucigaș. Potrivit medicilor, doar unul dintre studenții spitalizați s-a aflat în orașul chinez Wuhan, epicentrul noul tip de virus.

Anterior se anunța că o tânără  din Rivne a fost izolată din cauza suspiciunii că ar fi purtătoare a coronavisului. De asemenea, exista suspiciuni de infecție la alte două persoane din regiunea Lvov. Toate aceste trei persoane sufereau de viroză respiratorie acută, după revenirea din China. Cu toate acestea, suspiciunea de infecție nu a fost confirmată la nici unul dintre ei.

Anterior, Libertatea Cuvântului informa că cinci studenți chinezi  nu își pot continua studiile la Univeristatea Națională „Iuri Fedkovyci” din Cernăuți din cauza epidemiei  de coronavirus. Autoritățile chineze nu le – au permis să părăseasca țara. La etapa actuală la Universitatea Națională din Cernăuți sunt înscriși 15 studenți din China. „Cinci dintre aceștia au plecat în vacanță în China și nu pot reveni încă la studii. Studenții nu au voie să părăsească țara din cauza epidemiei de coronavirus”, a declarat Tamara Marusyk, prorectorul Universității. Ea a mai spus că studenții care au plecat în vacanță în China nu se află în zona unde a apărul focarul de coronavirus. Alți nouă studenți chinezi nu au plecat în vacanță în China și acum își continuă studiile.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns