Ambasada Ucrainei la Teheran: Cauza prăbuşirii  avionului Boeing 737  a fost urmarea unei probleme la motor

9prn7f3xYfufzwXqxS0l.w695

Toţi pasagerii şi membrii echipajului avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines prăbuşit miercuri dimineaţă după decolarea de la Teheran „sunt morţi”, a anunţat preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi. „Potrivit datelor preliminare, toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit”, a scris Zelenskyi pe pagina sa de Facebook. „Ambasada noastră este în curs de a clarifica informaţii privind circumstanţele acestei tragedii şi lista celor decedaţi”, a adăugat şeful statului ucrainean.

La scurt timp, Ambasada Ucrainei la Teheran a anunţat că prăbuşirea avionului a fost urmarea unei probleme la motor, excluzând un act. S-a precizat că 168 de pasageri îşi cumpăraseră bilete la zborul către Kiev. Potrivit Organizaţiei Aviaţiei Civile din Iran, în avion se aflau 176 de persoane. Directorul general al acestei organizaţii, Hassan Rezaeifar, a precizat că avionul nu a declarat stare de urgenţă înainte de a se prăbuşi. La bord se aflau  9 membri ai echipajului, toți  cetățeni ucraineni.  Potrivit Obozrevatel. ua,  la bord  s-ar mai fi aflat încă doi ucraineni. Pasagerii  avionului prăbușit Boeing 737 erau cetățeni străini: 71  iranieni, 73 canadieni, 4 germani, 3 britanici, 8 suedezi, 6 afgani.

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina nu a publicat încă  lista  pasagerilor aflați la bordul avionului prăbușit. „Din păcate, toți pasagerii și echipajul au fost uciși”, a confirmat Ministerul ucrainean  de Externe.

„Ambasada  exprimă condoleanțele tuturor rudelor celor decedați. Ambasada este implicată activ în stabilirea circumstanțelor catastrofei și a formalităților legate de aceasta. Ambasadorul Ucrainei în Iran, Serhii Burdyleak, se află  la locul accidentului”,  anunță serviciul de presă al Ambasadei.

Linia telefonică  directă a Ambasadei (+98 21) 22 72 26 58 a fost  deschisă pentru rudele victimelor și reprezentanții mass-media. (R.C)

Lasă un răspuns