Ambasador: Maghiarii din Ucraina au dreptul deplin la cetățenia maghiară

ambasador maghiar

Maghiarii ucraineni au dreptul moral de a obține cetățenia maghiară și acest lucru nu încalcă nici o lege. Acest lucru a fost declarat de către ambasadorul Ungariei în Ucraina, Erno Keshkien, într-un interviu pentru „Ukrainski  novyny”.  El a spus că indiferent de locul de reședință ungurii au dreptul deplin la cetățenia maghiară.

„Locuitorii Transcarpatiei, care aparțin minorității naționale maghiare, nu sunt de vină pentru faptul că dea lungul istoriei frontierele s-au schimbat de mai multe ori. Secole la rând ei fost cetățeni ai Ungariei”, a spus ambasadorul.

„Chiar dacă ungurii trăiesc în Australia, SUA sau în orice alt stat, ei au rădăcini maghiare și strămoșii lor au locuit cândva în Ungaria. Ei au un dreptul  moral  de a obține cetățenia noastră”, a adăugat el.

Kievul ar trebui să se gândească la modul de a renunța la interdicția dublei cetățenii, prevăzută de legislația ucraineană. În Uniunea Europeană practica dublei cetățenii este absolut acceptabilă și  foarte răspândită, a subliniat Keshkien.

„Dacă Ucraina se apropie de Uniunea Europeană, poate că se va gândi în viitor și la acest aspect  și va accepta dubla cetățenie”, a  menționat ambasadorul maghiar.

Lasă un răspuns