Ambasador UE: Dacă nu vedeți reformele în Ucraina – „sunteți fie idioți, fie limitați”

Hugues-Mingarelli-e1497266111652

Șeful Delegației UE în Ucraina, Hugues Mingarelli a spus că, în Ucraina, în condiții dificile au fost introduse o serie de reforme, iar cei care nu le văd „sunt fie idioți, fie persoane cu punct de vedere limitat”, potrivit UNIAN.

Potrivit lui Mingarelli, pentru a pune în aplicare acordul de asociere între Ucraina și UE este necesar să se respecte un anumit număr de criterii, iar unul dintre aceste criterii este voința politică a autorităților.

„Nu există nicio îndoială, în ultimii patru ani reprezentanți puterii politice din această țară au adoptat un anumit număr de măsuri de modernizare a țării, de transformare a acestei țari într-o societate deschisă, democratică, bazată pe economie de piață”, – a adăugat șeful misiunii UE.

În plus, Mingarelli și-a exprimat convingerea că Ucraina lupta pentru alegerea ei europeană. „Responsabilitatea noastră comună este punerea în aplicare a acordului de asociere”, a subliniat el.

„Ar fi fost scandalos dacă nu erați complet loiali punerii în aplicare a acordului, pentru ca cel puțin 10.000 de persoane au fost ucise pentru acest acord. Noi nu suntem în condițiile în care o țara își asuma obligații juridice și are ceva de îndeplinit, în Ucraina nu este așa, în Ucraina avem o situație speciala, în care continua războiul”, a adăugat Mingarelli.

„Mi se pare că în această țară (Ucraina – n.r.) are loc un război tocmai din cauza acestei alegeri europene, ceea ce politic este mai important pentru mine decât orice alte obligații juridice asumate de Ucraina la semnarea acestui acord”, a mai spus ambasadorul.

Sursa: PaginadeRusia

Lasă un răspuns