Ambasadorul României la Kiev, în vizită la Cernăuți

P6m6e29MRp3Rd09BD2PM.r695x430

Finalizarea construcției  punctelor de control la frontiera ucraineano — română din regiunea Cernăuți, cooperarea în domeniul medical, protecția drepturilor și libertăților minorităților naționale din regiune și  schimburile culturale dintre Ucraina și România  au  figurat pe agenda discuțiilor în cadrul întâlnirii de marți  dintre  șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serhii Osaciuk  și Cristian Leon Țurcanu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Ucraina, notează Libertatea Cuvântului cu referire la serviciul de presă al Amnistrației regionale de Stat Cernăuți.  Ambasadorul român i-a mulțumit guvernatorului regiunii Cernăuți, Serhii Osaciuk, pentru disponibilitatea  de a organiza această întâlnire și la felicitat cu prilejul investirii în această funcție.

 

„Mă aflu deseori la Cernăuți din câteva motive. Guvernul român și Ambasada consideră că comunicarea personală este necesară pentru a sprijini comunitatea românească din regiunea Cernăuți. De asemenea,  este o zonă cu oameni incredibil de prietenoși și deschiși”, a menționat ambasadorul României la Kiev, Cristian Leon Țurcanu.

„Îmi amintesc perfect de România anilor 1989 – 1990. De aceeea mă consider un martor al   transformărilor, modernizării cu  succes și integrării europene a țării Dvs. Exemplul vecinilor este cea mai bună motivație”, a spus guvernatorul regiunii Cernăuți, Serhii Osaciuk.

Vorbind despre punctele de trecere  a frontierei , Serhii Osaciuk a menționat: „ Recent am avut o întâlnire cu cu șeful Serviciului Vamal de Stat, Maxym Nefiodov și am primit sprijinul său pentru organizarea unei întâlniri trilaterale în regiunea Cernăuți a ofițerilor  vamali ucraineni, români și moldoveni pentru a îmbunătăți cooperarea».  De menționat că ambasadorul român Cristian Leon Țurcanu a susținut această propunere.

În cele din urmă, oficialii au vorbit despre schimburile culturale între state, cu accent pe tradiție și folclor.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий