Ambasadorul Ucrainei la București: România a devenit una dintre țările cele mai antiruse

o_bankov

România a devenit una dintre cele mai antiruse țări și niciun politician român nu își poate permite să spună că îi plac acțiunile Rusiei, a declarat ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, într-un interviu acordat publicației LB.ua.

„Dacă în urmă cu 5-6 ani studiile sociologice din România arătau că, în general, percepția politicii ruse și personal a președintelui rus Putin este văzută pozitiv și sprijinit de aproape jumătate din populația României, astăzi cifra este sub 5%”, – a spus Bankov.

Diplomatul a menționat că, în doctrina militară a Rusiei, România apare ca una dintre principalele ținte de atac în cazul declanșării acțiunilor ofensive împotriva NATO.

„Prin urmare, Bucureștiul este perfect conștient de rolul său în eventualitatea unor acțiuni și escaladări ulterioare de către Federația Rusă”, a adăugat ambasadorul.

Bankov a remarcat faptul că în România există activitate comercială rusă, dar că ea este controlată de legislația europeană și posibilitatile de influență a statului rus, prin, de exemplu, dare de mită catre unii politicieni individuali, sunt limitate.

„În prezent, în România, niciun politician, exceptând pe cei marginali, care nu sunt în parlament, nu își poate permite să spună că îi plac acțiunile rusești și cu atât mai mult că el le susține” – a subliniat ambasadorul.

Добавить комментарий