Amenințări la adresa Ambasadei Ungariei, în preajma vizitei ministrului maghiar la Kiev

kuleba

În ajunul sosirii la Kiev a ministrului maghiar de Externe, Peter Szijjarto, Ambasada  Ungariei în Ucraina a primit mesaje cu amenințări de la persoane necunoscute care s-au semnat ca „Patrioții Ucrainei”. Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de ministrul  ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

„Cineva are într-adevăr nevoie de provocări ieftine în ajunul vizitei lui Peter Szijjarto. Pe poșta Ambasadei Ungariei au fost trimise amenință din partea „патріоті Украині” (limba originialului). Oamenii legii au deschis o anchetă.  În mod evident autorii se află în afara Ucrainei. Altfel două greșeli în cuvântul „Ucraina” nu pot fi explicate ”, a scris Kuleba.

EsrvOWoXYAAxaAn

În mesajul așa-zișilor patrioți ucraineni s e menționează că în cazul vizitei lui Peter Szijjarto în Ucraina aceștia „vor acționa extrem de dur” deoarece „ au obosit să vadă cum Ungaria încearcă să acapareze pământurile ucrainene”.

Reamintim că miercuri, 27 ianuarie, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, efectuază o vizită de lucru în Ucraina unde are programate discuții cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий