Americanii investesc în infrastructura militară din Europa 200 milioane de dolari

fotovideo-viata-de-pilot-nu-e-ca-top-gun-pilotii-de-la-campia-turzii-cei-mai-buni-din-tara_1

SUA vor investi peste 200 milioane de dolari pentru renovarea şi modernizarea unor facilităţi – între care baze aeriene – înainte de utilizarea lor în Europa de către forţele aeriene americane, în principal pentru transportul de întăriri sau stocarea de materiale, conform bugetului Pentagonului pe 2018, relatează agenţia de presă belgiană Belga, scrie Agerpres.

Aceste cheltuieli (în valoare totală de 214,2 milioane dolari pentru anul fiscal 2018, care a început la 1 octombrie) se înscriu în cadrul “European Deterrence Initiative” (fosta “European Reassurance Initiative”).

Aceste fonduri vor permite renovarea sau modernizarea unor aeroporturi militare, precum Amari (Estonia), Sliac şi Malacky (Slovacia), Lielvärde (Letonia), Kecskemet (Ungaria) sau Câmpia Turzii (România), dar de asemenea şi Keflavik (Islanda).

Aproape o treime din această sumă (67 de milioane de dolari) va fi cheltuită pentru proiectul “Central Region Storage Facility”, un depozit logistic instalat la Sanem, în apropiere de Luxemburg. Respectivul sit găzduieşte cea de-a 86-a Escadră de mentenanţă a forţelor aeriene americane şi este folosit pentru proiecţia forţelor.

Lasă un răspuns