Amnesty International: Conducerea Ucrainei ar trebui să pună capăt tuturor violențelor din partea grupărilor radicale

39138657_403

Organizația internațională Amnesty International a publicat luni, 17 decembrie 2018, un raport privind violențele din partea grupărilor radicale și respectarea drepturilor omului în Ucraina.

Activiștii pentru drepturile omului susțin că conducerea Ucrainei nu a înregistrat în acest an progrese notabile în lupta împotriva încălcărilor drepturilor omului, iar țara se confruntă cu violențe din cauza grupurilor radicale și a impunității de care se bucură acestea, scrie Deutsche Welle Ukraina.

Potrivit sursei citate, organizația a documentat în acest an peste 50 de cazuri în care jurnaliștii, activiștii în domeniul drepturilor omului și reprezentanții minorităților etnice sau LGBT au fost supuși atacurilor.

În același timp, în raportul intitulat „Ucraina: Drepturile omului în pericol” se vorbește despre creșterea numărului de încălcări ale libertății de exprimare şi ale libertății presei în Ucraina, dar și despre încălcarea drepturilor omului în Crimeea și Donbas.

La final, Amnesty International solicită autorităților ucrainene să ia măsuri pentru „suprimarea tuturor amenințărilor și violențelor din partea mișcărilor radicale, să recunoască pe deplin rolul activiștilor civici și să respecte dreptul la libertatea de exprimare”.

Lasă un răspuns