Ancheta noastră: cum apreciaţi publicaţia online „Libertatea Cuvântului”?

4 12 2022 F 8

Ca autor permanent al „Libertăţii Cuvântului”, voi menţiona faptul că ediţia online a publicaţiei este la fel de interesantă ca şi ziarul tipărit, care a apărut până în 2020. Scriu cu mare plăcere la „Libertatea Cuvântului”, care pe parcursul anului trecut a postat pe site ciclul meu de materiale „Martirajul anului 1941”. Apoi aceste studii au văzut lumina tiparului în cartea „Anul 1941. Intensificarea persecuţiilor staliniste în actuala regiune Cernăuţi. În 2022 am continuat tema deportărilor şi scoaterii în lumină a numelor românilor bucovineni, victime ale regimului totalitar sovietic. Am numit acest ciclu de materiale „Martirajul anului 1942”.

Publicaţia online „Libertatea Cuvântului” propune cititorilor săi unele dintre cele mai importante informaţii din viaţa cotidiană a Ucrainei şi a comunităţii noastre româneşti. După operativitatea şi numărul materialelor postate se observă că ziariştii de la „Libertatea Cuvântului” au un stimul ponderabil din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Site-ul „Libertăţii Cuvântului” conţine informaţii zilnice de pe front, despre ajutorul pe care îl acordă apărătorilor ucraineni populaţia regiunii, în deosebi locuitorii satelor româneşti. Cred că ciclul de materiale despre etnicii români căzuţi în luptele pentru independenţa Ucrainei va sta la baza unor cercetări mai ample.

Merită apreciată rubrica permanentă „Personalităţile zilei”.  Mulţi dintre utilizatorii site-ului „Libertăţii Cuvântului” află lucruri interesante şi despre unele personalităţi româneşti mai puţin cunoscute anume din materialele incluse la această rubrică.

Prezenţa unei astfel de publicaţii ca „Libertatea Cuvântului” este dorită în spaţiul informativ românesc din Ucraina.

Petru GRIOR,

directorul Institutului de Cercetări Istorice şi Culturale din Cernăuţi

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий