Angela Merkel cere întâlnire cu Vladimir Putin: CONFLICTUL cu Rusia e tot mai aproape

Putin-Merkel-Reuters1

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat marţi la Berlin că intenţionează să aibă o întâlnire în curând cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în contextul unui conflict crescând între ţări occidentale şi Rusia, relatează agenţia DPA.

„Cred că ne vom întâlni într-un viitor previzibil”, a afirmat Merkel. Cu toate că nu a fost stabilită o dată pentru întâlnire, „cred că numeroasele probleme pe care le avem, de la Ucraina, inclusiv gazul, şi până la marea, marea problemă privind Siria, necesită ca noi să avem un schimb direct de opinii într-un viitor previzibil”, a declarat cancelarul german.

Merkel a precizat că a discutat marţi la telefon cu Putin despre conflictul din Siria şi despre conducta de gaz Nord Stream 2, care face legătura direct între Rusia şi Germania pe sub Marea Baltică, scrie agerpres.ro.

Potrivit unor declaraţii făcute în urmă cu o săptămână de Angela Merkel, conducta de gaz natural, care are drept scop dublarea volumului de gaz actual care este transportat prin conducta existentă, nu ar putea avansa dacă Ucraina, pe teritoriul căreia Rusia livrează de asemenea gaz către Europa de Vest, va avea de suferit.

După întâlnirea cu preşedintele Petro Poroşenko, Merkel a căutat să atenueze temerile Ucrainei referitoare la conducta de gaz Nord Stream 2. „Este imposibil ca Ucraina să nu mai aibă un rol în transportul de gaz natural din cauza Nord Stream 2”, declara ea.

În comentariile făcute în cotidianul german Handelsblatt înainte de vizita sa la Berlin, preşedintele Poroşenko a descris conducta de gaz drept ”un proiect politic” finanţat de Rusia.

Lasă un răspuns