Aniversare în pandemie. Volodymyr Zelenskyi împlinește astăzi 43 de ani

5c927aede468f37ff9b9cef225d86104d3-02-volodymyr-zelensky.rsquare.w700

Cel mai tânăr președinte al Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, împlinește astăzi 43 de ani.

Cel de al șaselea președinte al țării s-a născut la 25 ianaurie 1978 în orașul Kryvoi Rig ( regiunea Dnipropetrovsk). Mama lui a fost inginer, iar tatăl — matematician. În copilărie, acesta a trăit cu familia în Mongolia, unde a finalizat prima clasă.

Mai târziu, familia sa s-a întors în Kryvoi Rog, unde a învățat în școala nr. 95 cu înclinații spre limba engleză. În 1955, a intrat la Institutul de economie din Kryvoi Rig, unde a studiat juridica. Pe specialitate a lucrat doar două luni, mai exact, a făcut stagiere.  În adolescență, Zelenskyi a făcut atletică grea, dansuri și a cântat la pian.

După facultate, acesta a devenit pasionat de scenă și a început să participe la jocurile KVN. Zelenskyi a devenit cu adevărat cunoscut în liga KVN, cu echipa «95-й квартал» căreia i-a fost căpitan. Aici el a jucat din 1998 până în 2003.  Cariera TV a lui Zelenskyi a început în Ucraina. Echipa sa KVN a primit șansa să participe într-un show numit „Vechernii kvartal” (Cartierul de seară). Show-ul a devenit un proiect intitulat «Студия Квартал-95» care a început să realizeze emisiuni TV și filme.

Zelenskyi a devenit celebru odată cu serialul televizat „Sluga Naroda”, lansat în 2015. Filmul relatează povestea unui profesor de istorie care devine președinte după ce un filmuleț în care acesta critică guvernarea devine viral. El câștigă cu 67% din voturi. Exit-pollurile arată că în viața reală Zelenski și-a întrecut personajul.

Volodymyr Zelenskyi și soția sa Olena se cunosc din adolescență și formează un cuplu de când aveau 17 ani. În 2004, în familia lor a apărut fiica Olexandra, iar în 2013 — fiul Kirill.

Potrivit declarației sale de avere, actorul deține un conac în apropiere de Kiev, cinci apartamente în capitală și un apartament la Londra. De asemenea, mai are și câteva mașini.

În timpul campaniei sale electorale, Zelenskyi spunea că el va candida pentru un singur mandat prezidențial. El a promis o „Ucraină a viselor», o țară fără corupție, cu salarii și pensii mari și drumuri bune.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий