Anthony Blinken a reacţionat la ameninţarea lui Putin

8 09 2022 Ф 5

Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, consideră că amenințarea președintelui rus, Vladimir Putin, de a pune capăt „acordului de cereale” va dezamăgi profund țările care primesc alimente din Ucraina.

El a declarat acest lucru la întâlnirea de joi cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, la Kiev, relatează corespondentul Ukrinform.

„Întreaga lume a simțit consecințele agresiunii ruse, inclusiv în agravarea problemei securității alimentare… Iar ridicarea blocadei maritime a porturilor din regiunea Odesa a dus la faptul că multe nave livrează deja cereale către aşa-numitul Sudul Global, către țările africane și alte țări. Amenințarea lui Putin de a rezilia acordul va dezamăgi, în opinia mea, profund țările care primesc acum alimente din Ucraina”, a subliniat Secretarul de Stat.

După cum a transmis Ukrinform, președintele rus Putin a propus să limiteze exportul de cereale din Ucraina, întrucât țările Uniunii Europene ar fi „furnizat exclusiv singure recolta”. Această declarație a fost respinsă de președintele Volodymyr Zelenskyi și de Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei.

În conformitate cu acordul semnat pe 22 iulie de Ucraina, Turcia, Rusia și ONU, trei porturi ucrainene au fost deblocate pentru transportul cerealelor destinate exportului.

Secretarul de Stat american, Anthony Blinken, a sosit la Kiev pe 8 septembrie cu o vizită neanunțată.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий