Anti-record pe drumurile din Ucraina: Autocamion încărcat cu încărcătură de 202 tone „prins” circulând pe drumurile publice

Anti-record-în-Ucraina

Un mijloc de transport de mare tonaj, a cărei greutate a masei transportate era de 202 de tone (de 5 ori mai mare decât cea permisă de legislația națională), a fost depistat de lucrătorii Serviciului de Stat al Ucrainei privind securitatea transporturilor, circulând pe drumurile publice din regiunea Odesa.

Acesta este un anti-record absolut privind supraîncărcare unui mijloc de transport de mare tonaj, înregistrat în Ucraina. Despre acest lucru a comunicat pe Facebook, parlamentarul ucrainean Taras Kremen.

În acest caz, după cum a specificat reprezentantul poporului, un astfel de „record” a existat și în 2017 atunci când a fost „prins” un autocamion cu o încărcătură de 115 tone. În opinia lui Kremen, singura soluției pentru combaterea acestei probleme o constituie amenzile mari și responsabilitatea pentru supraîncărcare.

Potrivit lui, efectuarea controlului greutății camioanelor nu este sistemică și în timp ce complexele de verificare a greutății nu funcționează pe principale trasee rutiere ale Ucrainei, transportatorii rutieri au posibilitatea de a le ocoli.

Potrivit Serviciului de Stat al Ucrainei privind securitatea transporturilor, pe drumurile din Ucraina pot circula mijloace de transport cu masa maximă de 40 de tone, iar fiecare a zecea efectuare a controlului greutății detectează supraîncărcări. Acest lucru a permis de la începutul anului 2018 să fie încasat în bugetul de stat a unor amenzi în valoare de 6.2 milioane grivne.

Lasă un răspuns