Aparatele tomograf ale instituțiilor medico-sanitare publice din Cernăuți s-au defectat

IMG_4528_T_230118

Pacienții bucovineni care au nevoie de examen computer tomograf sunt direcţionaţi să facă această investigație în clinicile private, deoarece aparatele tomograf ale instituțiilor medico-sanitare publice din Cernăuți s-au defectat în urmă cu aproape jumătate de an din cauza suprasolicitărilor, transmite molbuk.ua.

Spre exemplu computerul tomograf de la Dispensarul Regional de Oncologie s-a defectat încă prin luna noiembrie a anului 2017, astfel că toți pacienții care au nevoie de investigații sunt nevoiți să apeleze la serviciile clinicilor private, care sunt extrem de costisitoare.

Potrivit lui Serghii Demianciuk, medic-șef adjunct responsabil de activitatea organizatorică și metodologică al Dispensarului Regional de Oncologie, pentru a fi reparat, aparatului tomograf are nevoie de o asistență financiară de peste 4 milioane grivne. Un lucru îmbucurător este că deja trei milioane au fost alocate.

Cu aceeași problemă se confruntă și Centrul Regional de Diagnosticare Cernăuți. „În prezent pacienții bucovineni sunt supuși unei examinări la computerul tomograf vechi, care din păcate afectează calitatea imaginii, dar și timpul de examinare. Aparatele noi s-au epuizat”, a declarat Iurii Lesiuk, directorul adjunct al Departamentului de Sănătate al Administrației de Stat Regionale Cernăuți.

 

 

Lasă un răspuns